Αναξιοκρατία στη μοριοδότηση του αστυνομικού προσωπικού

Αναξιοκρατία στη μοριοδότηση του αστυνομικού προσωπικού

Αρ. Πρωτ. 1368/03.11.2011

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Αναξιοκρατία επικρατεί στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες καταστρατηγούν το μοριακό σύστημα τοποθέτησης. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο τροποποίηση των διατάξεων του ΠΔ 100/2003, που αφορά στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και λοιπές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού. Σε όλα όσα προβλέπονται στις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, εξαίρεση γίνεται για αυτούς που επιλέγονται για τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Αρκετοί νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες και υπαστυνόμοι, έχασαν το δικαίωμα επιλογής για την τοποθέτησή τους, καθώς με τη συγκεκριμένη εξαίρεση καταστρατηγείται βάναυσα το μοριακό σύστημα τοποθέτησης. Η αναξιοκρατία επεκτείνεται ραγδαία, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής επιλογής, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα και έντονες δυσαρέσκειες. Οφείλει ο αρμόδιος Υπουργός να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να άρει τις διατάξεις, που δημιουργούν περαιτέρω αναξιοκρατία στους κόλπους του αστυνομικού προσωπικού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να επαναφέρει την αξιοκρατία στο μοριακό σύστημα τοποθέτησης του αστυνομικού προσωπικού;

Απάντηση Υπουργείου